Megtisztítjuk a kelbimbót, felezzük vagy negyedeljük. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, lekenjük olívaolajjal, rászórjuk a kelbimbót. Sózzuk, borsozzuk, 180 fokos sütőben addig sütjük, míg meg nem pirul.
A tésztát sós vízben kifőzzük, kis olívaolajjal összekeverjük.
A narancsok héját lereszeljük, levüket kinyomjuk. Az aszalt gyümölcsöket felaprítjuk, összekeverjük a narancslével, hagyjuk állni.
A mandulát durvára törjük, serpenyőben világosra pirítjuk.
Egy kis üvegbe öntjük az öntet hozzávalóit: az olívaolajat, a balzsamecetet, teszünk hozzá ízlés szerint reszelt narancshéjat, sózzuk, borsozzuk, végül leszűrjük az aszalt gyümölcsöket, és az alattuk maradt narancslevet is hozzáadjuk az öntethez. Összerázzuk.
A sült kelbimbót összeforgatjuk az aszalt gyümölcsökkel, a mandulával, a tésztával, öntünk rá egy kis öntetet, átforgatjuk. Végül belevegyítjük a zöld salátát, rámorzsoljuk a kék sajtot. A maradék öntetet egy kis kancsóban adjuk mellé, mindenki locsolhat az adagjára belőle.