Keverőtálba tesszük a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik tálban elektromos habverővel kihabosítjuk a puha vajat a vaníliaőrleménnyel, a kristálycukorral és a reszelt narancshéjjal. Egyesével hozzádolgozzuk az egész tojásokat. Ehhez az alaphoz öntjük a száraz hozzávalókat, egyneművé keverjük. Végül elvegyítjük benne a ricottát is.
Egy kisebb tortaforma aljába sütőpapírt szabunk. Beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 45-50 perc alatt aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe is. Ha nem, akkor letakarva még sütjük 5-10 percig.
A kész süteményt a formában hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral, tortaszerűen szeleteljük. Narancslekvárt és tejszínhabot adunk mellé.