Narancsos, fehér csokoládés joghurt
Elkeverjük a joghurtot egy csipetnyi reszelt narancshéjjal. A fél narancsot kifilézzük egy tál felett, úgy, hogy
semmilyen fehér héj ne maradjon a gyümölcshúson. Apróra felkockázzuk, közben a kicsurgó levet felfogjuk. Narancslevestül belekeverjük a joghurtba. A fehér csokit lereszeljük, összeforgatjuk a narancsos krémmel. Ízlés szerint cukorral édesítjük. Narancskarikával, fehércsoki-
reszelékkel díszítjük a tetejét.
Házi joghurt
Felforraljuk a tejet, majd körülbelül 40 fokosra visszahűtjük. Ha nincs folyadékhőmérőnk, akkor kézzel
tudjuk ellenőrizni: akkor jó, ha elviselhető a hőfoka, de jó
melegnek érezzük a bőrünkhöz képest. Két 7 dl-es befőttesüvegbe teszünk 2-2 evőkanál joghurtot. Ráöntjük a meleg tejet, lazán összekeverjük, végül rácsavarjuk a fémfedőket. Kibélelt hűtőtáskába, a radiátor mellé vagy ágyneműtartóba tesszük, az a lényeg, hogy minél tovább tartsa ezt a jó meleget. Körülbelül 10 óra múlva megnézzük, ennyi idő alatt biztosan megdermed. Ekkor hideg helyre tesszük. Körülbelül egy hétig áll el a hűtőszekrényben.