Narancsos kacsa gyömbéres hagymával
- A kacsát megtisztítjuk, a bőrét beirdaljuk. Kívül-belül bedörgöljük sóval, az egész borsokat a hasüregébe tesszük. A narancs héját lereszeljük, levét kinyomjuk. Egy kisebb keverőtálban összekeverjük a reszelt narancshéjat, a frissen facsart narancslevet és a sárgabaracklekvárt. Ezzel a keverékkel kívülről bekenjük a kacsát.
- A szárnyast alkalmas méretű tepsibe tesszük (nem kell alá zsiradék, elég zsíros a bőre magában is), és 130-140 fokos sütőben fedő nélkül 2-3 óra alatt szép pirosra sütjük. Közben elkészítjük a köretet. A hagymákat megtisztítjuk, nagyobb cikkekre vágjuk. A sülő kacsa alól kiveszünk egy kis zsírt, és egy serpenyőben ebben a kacsazsírban csipet sóval megpirítjuk a hagymákat. Amikor már majdnem kész, belereszeljük a gyömbért.