Forrás: Pásztor Tünde

Narancsos mandulatorta (gluténmentes)

Tészta

Habosra keverjük a három tojás sárgáját a 10 dkg cukorral. Hozzáadjuk a darált mandulát, a citromlevet, végül beleforgatjuk a tojások habbá vert fehérjét.
Sütopapírral bélelt tepsibe simítjuk, 180 fokra előmelegített sütőben vékony lapot sütünk belőle. Kiborítjuk, lehúzzuk a papírt, hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém

A krémhez összekeverjük a tojások sárgáját a cukorral, hozzáadjuk a tejet, és gőz felett besűrítjük. Feloldjuk benne a beáztatott, kicsavart zselatint. Beletesszük a felaprított narancshéjat. Ha már kezd kicsi dermedni, beleforgatjuk a habbá vert tejszínt, beledolgozzuk a megolvasztott csokit.

Tetejére

Három egyforma téglalapot szabunk a kihűlt tésztából. A lapokat megkenjük a csokis krémmel. A tetejét olvasztott csokoládéval leöntjük. Ha már megkötött, akkor egy kis maradék, újra megolvasztott csokoládéval csíkokat
húzunk a tetejére.

kaloria 350 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.