Forrás: Pásztor Tünde

Narancsos párolt marhalapocka spagettipudinggal

Narancsos párolt marhalapocka

A húst besózzuk, a forró olajon hirtelen elősütjük, azután kivesszük a zsiradékból. A zsírban aranybarnára karamellizáljuk a cukrot. Összepirítjuk a paradicsompürével, és a megtisztított, nagyobb darabokra vágott zöldségekkel. Babérlevéllel, sóval ízesítjük, majd hozzáadjuk a narancs reszelt héját és a hártyáitól megfosztott narancsgerezdeket. Az egészet
még egyszer lepirítjuk, majd megszórjuk liszttel és felengedjük körülbelül 5 dl vízzel. Amíg felforr, sűrűn kevergetjük. Visszatesszük a húst, és puhára pároljuk. Amikor elkészült, kivesszük a pecsenyét, a visszamaradt szaftot pedig átszűrjük vagy passzírozzuk – ebből lesz a mártás.

Spagettipuding

A spagettit egészben hagyva sós vízben kifőzzük. A tojásokat kikeverjük a tejszínnel, az olvasztott vajjal meg egy kevés sóval. A masszát összekeverjük a leszűrt és lecsepegtetett spagettivel. Hozzáadjuk a vékony csíkokra
vágott sárgarépát meg az aprított petrezselyem zöldjét, és az egészet összeforgatjuk. Egy formát kibélelünk fóliával úgy, hogy a széle túllógjon az edény peremén. Beletesszük a spagettit, ráhajtjuk a fóliát, és a sütőben alacsony fokozaton, 90-100 fokon körülbelül 45 perc alatt megpároljuk.

kaloria 1060 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink