Narancsos sóskakrémleves sárgarépacsipsszel

A LEVESHEZ:

Megtisztítjuk, megmossuk a sóskát, majd rádobjuk a felforrósított olajra. Mellérakjuk a közepes sárgarépát lereszelve, és megpároljuk. Hozzáadjuk a narancs reszelt héját és kifacsart levét is. Felöntjük egy liter vízzel, sóval, cukorral ízesítjük. Két evőkanál keményítőt elkeverünk egy deci vízzel és két deci tejföllel. Ha felforrt a leves, akkor hőkiegyenlítéssel besűrítjük a keményítős keverékkel. Végül botmixerrel selymesítjük.

A CSIPSZHEZ:

A csipszhez a meghámozott répákat nagyon vékonyra legyaluljuk, megforgatjuk a keményítőben, és közepesen forró olajban ropogósra sütjük.

kaloria 230 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink