Narancsos-fahéjas karamelltortácska

Piskóta

Egy tojásból vékony piskótalapot sütünk, belereszeljük a tésztába egy fél narancs héját is.

Karamellás krém

Karamellizáljuk a 8 dkg cukrot, kevés forró vízzel fölöntjük, majd hozzáadjuk a narancslevet, sziruposra sűrítjük. Az egész tojást és a két sárgáját összekeverjük a tejszínnel, hozzácsorgatjuk a szirupot, fahéjjal, reszelt narancshéjjal ízesítjük, végül gőz fölött folyamatosan
keverve sűrűre főzzük.

Fehér csokis krém

A fehér csokoládét gőz felett fölolvasztjuk, hozzákeverjük a tejszínhabot. Négy kis forma között szétosztjuk. A közepükbe csurgatunk egy-egy adag narancsos-karamelles krémet, majd keskeny pengéjű késsel spirálisan kifelé egyszer megkeverjük. A vékony piskótalapból kivágunk négy kört, és mindegyik forma tetejére rakunk egy-egy darabot, gyengéden rányomjuk. Mélyhűtőben dermesztjük, majd a formából kivéve a hűtőszekrényben hagyjuk felolvadni. Tálalás előtt a tetejét csipetnyi fahéjjal megszórhatjuk.

kaloria 430 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink