A tészta
A hozzávalókból a megszokott módon piskótatésztát keverünk. Sütőpapírral kibéleljük egy közepes méretű tortaforma alját, és 180 fokos sütőben megsütjük a tésztát. Ha kihűlt, négy egyforma, vékony lapba vágjuk.
A krém
A krémhez a tojássárgájákat összekeverjük a cukorral, a vanília kikapart magjával, a keményítővel és a tejjel. Gőz felett sűrű krémet főzünk belőle. Ha kihűlt, habosra keverjük a puha vajjal. Kettéosztjuk. Az egyik felébe beledolgozzuk a megpuhított csokit és a kakaóport. A másikba belekeverjük fél narancs reszelt héját, a narancslikőrt, az egyik narancs kifilézett, apró kockára vágott húsát. A másik narancs levét kifacsarjuk, és annyit adunk még a krémhez, hogy ne folyósodjon el tőle. Összeállítás: az alsó lapra jön a narancsos krém, a második lapra a csokikrém fele jön. A harmadik piskótalapra simítjuk a maradék narancskrémet, rátesszük az utolsó piskótakorongot. A megmaradt csokikrémmel bevonjuk a torta oldalát, és vékonyan megkenjük még a tetejét.
A tetejére
A felmelegített tejszínben felolvasztjuk a csokoládét, ráöntjük a torta tetejére. Narancscikkekkel, vékonyra vágott narancshéjjal, csokoládéforgáccsal díszítjük.