Narancszselé
Először a narancszselét készítjük el. Beáztatjuk a zselatinlapokat kevés hideg vízbe. Közben
a narancslevet felmelegítjük a porcukorral. Feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint. A mandarinkonzervet leszűrjük, néhány szép cikket félreteszünk díszítésnek, a többit a narancszseléhez keverjük. A kelyhek alján szétosztjuk a zselét, és a hűtőszekrénybe teszszük
dermedni.
Tejberizs
Közben elkészítjük a rizses réteget. A kész, hideg tejberizst összekeverjük a habbá vert tejszínnel, és ízesítjük a fél narancs reszelt héjával, kifacsart levével, valamint a vaníliás cukorral. Az elkészült krém felét szétosztjuk a megdermedt narancszselé tetején.
Csokihab
Felforrósítunk egy deci tejszínt, majd kis adagokban ráöntjük a darabokra tört étcsokoládéra, kevergetve összeolvasztjuk, langyosra (de még folyékonyra) hűtjük. Kanállal egy-egy sávot csurgatunk belőle a fehér rétegre. Ha kicsit megkötött, mehet is a tetejébe a maradék
habos tejberizs. A félretett mandarincikkekkel díszítjük a tetejét.