Négybabos csülök
Sóval bedörzsöljük a csülköt, belerakjuk egy tepsibe. Köré rakunk két-három meghámozott, nagyobb cikkekre vágott vöröshagymát, egy félbevágott fokhagymafejet, két-három babérlevelet, meghintjük köménnyel, őrölt borssal. Öntünk alá 3-4 deci vizet, és meglocsoljuk egy kis olvasztott zsírral. Alufóliával lezárjuk. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 2-2,5 óra alatt puhára sütjük. Ha kész, levesszük róla a takarást, és magasabb hőfokon rápirítunk. A körethez a maradék vöröshagymát meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk, és kevés zsiradékon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a három gerezd felaprított fokhagymát, a felkockázott paprikákat és paradicsomot, összerottyantjuk. Végül hozzákeverjük a külön megfőzött zöldbabokat és a leszűrt, átmosott konzerv babokat is. Megszórjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjével is, ízlés szerint sózzuk.