Négysajtos rakott krumpli

Négysajtos rakott krumpli

Meghámozzuk a krumplit, felkarikázzuk, majd sós hideg vízben felrakjuk főni. Ha felforrt, két percig főzzük, utána leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük, hogy tovább már ne főjön. Összekeverjük a mártást: kikavarjuk a tejszínt a zúzott fokhagymával, az összevágott zöld fűszerekkel, a két egész tojással, pici sóval. Beledolgozzuk a krémsajtot, az elmorzsolt kékpenészes sajtot, a lereszelt füstölt sajtot meg a nagyon apróra vágott camembert-t. Egy kizsírozott sütőedénybe rendezzük a krumplit, ráöntjük a mártást, villával eligazgatjuk, hogy egyenletesen jusson mindenhová. 180 fokos sütőben 45 percig sütjük. Frissen is jó, de melegítve még jobb, tehát érdemes rögtön dupla adaggal indítani.

kaloria 770 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink