Nyakleves

ELŐKÉSZÍTÉS: 20 perc – FŐZÉS: 2 óra – Megmossuk a nyakakat, de nem daraboljuk fel, egészben hagyva nagy fazékba rakjuk. Öntünk rá hideg vizet, és felrakjuk főni. Ha felforrt, kis lángon főzzük. A képződő szürkésbarna habot szűrővel leszedjük. Ha már nem képződik több hab, hozzáadjuk a meghámozott, nagyobb darabokra vágott sárgarépát, fehérrépát, paszternákot, zellert, karalábét. A kelkáposztacikket egyben adjuk hozzá, a vöröshagymát csak meghámozzuk, de egészben hagyjuk, a fokhagyma külső, piszkos leveleit leszedjük, majd keresztben félbevágjuk, ezeket beletesszük a készülő levesbe. Fűszerezzük még sóval, pár szem egész fekete borssal, egy csipetnyi sáfrányos szeklicével. Nagyon kicsi lángon körülbelül két óráig főzzük. Ha kész, a megfőtt nyakat és a leveszöldségeket elrendezzük egy tálon. A levet átszűrjük, hogy szép tiszta legyen. Egy kevés levesben (esetleg sós vízben) pár perc alatt kifőzzük a cérnametéltet. Mustárt, tormát, paradicsommártást, valamint kenyeret adunk hozzá, a leves kikanalazása után a főtt húst ezekkel lehet fogyasztani.

kaloria 280 CAL
ido 140 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.