Nyári álom pitetöltelék
Megtisztítjuk az összes gyümölcsöt, az epret és a rebarbarát kisebb darabokra vágjuk. Az epret és a ribizlit beleöntjük egy fazékba, és elkezdjük főzni. Ha túl sok levet ereszt, akkor 10-15 perc múlva szűrőkanállal kiszedjük az eperdarabok zömét, és a híg levet sűrűre beforraljuk. Visszatesszük a kiszedett főtt gyümölcsöt, hozzáreszeljük a fél narancs héját, beledobjuk az előkészített rebarbarát, és összerotyogtatjuk. Közben kóstoljuk, és szükség szerint édesítjük cukorral, ízesítjük frissen facsart narancslével, vaníliás cukorral. Addig főzzük, míg a rebarbara meg nem puhul. Utána fertőtlenített üvegekbe töltjük, rácsavarjuk a fémkupakot, és fejre állítjuk. Ha kihűlt, visszafordítjuk, és mehet a kamrába. Önmagában is finom, de bármilyen pitetésztába kiváló töltelék lehet.