Nyári gyümölcsök mandulakosárban
A kosárkákhoz a vajat a narancslével és a cukorral mérsékelt tűzön felolvasztjuk. A masszát kevergetve
felforraljuk, hozzáadjuk a mandulát és a lisztet, jól elkeverjük. Hagyjuk kissé kihűlni. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a papírra szamárvezetőnek kb. 12 cm átmérőjű köröket rajzolunk. A tésztát a körökre halmozzuk, és laposra nyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 5 percig sütjük. A tésztalapokat egyenként leszedjük a tepsiről, és még forrón kisebb tálkák vagy poharak aljára igazítjuk-
nyomkodjuk, hogy kosárka formát kapjunk. Így hagyjuk kihűlni.
A borhabhoz a bort a cukorral és a tojások sárgájával egy nagyobb tálban összekeverjük. Forró vízfürdőben
habverővel krémesre verjük, majd a tálat jeges vízbe állítva kevergetve lehűtjük. Végül a krémbe beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A gyümölcsöket megtisztítjuk, megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. A dinnyéből golyókat formázunk.
A gyümölcsöket vegyesen a kosárkákba töltjük, megkoronázzuk egyegy borhabgaluskákval, és citromfűvel díszítve kínáljuk.