Nyári palacsintatál

Palacsintatészta

A hozzávalókból a szokásos módon palacsintatésztát készítünk, azután egy órát hagyjuk pihenni.
A barackot és a kivit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, a ribizlit leszemezzük, a málnát kiválogatjuk. A
gyümölcsöket egy tálban óvatosan összekeverjük, vigyázva, hogy ne törjenek össze.
A tésztából megsütjük a palacsintákat. Néhány darabbal kibélelünk egy tálat, úgy, hogy a peremén hagyjuk kicsit túllógni a palacsintákat. Rákenünk egy réteg krémet, befedjük egy réteg gyümölccsel, majd 1-2 palacsintával,
a tál méretétől függően. Megint krém és gyümölcs következik, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A palacsintarakottast 5-6 órára a hűtőbe tesszük. Amikor a krém megdermedt, kiborítjuk a tálból és szeletekre vágjuk. Málnapürét és tejszínhabot kínálhatunk hozzá.

Krém

A krémhez a tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük, vékony sugárban hozzáöntjük a megmelegített tejet, és az egészet összekeverjük. Lassú tűzön főzzük, vigyázva, hogy
ne forrjon fel. Hozzáadjuk a hideg vízbe áztatott és kinyomkodott zselatint, majd a krémet átszűrjük és félretesszük.

kaloria 240 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink