Nyírségi almatorta

Nyírségi almatorta

Az almát meghámozzuk, kettévágjuk, a magházát kivesszük és felszeleteljük.
A vajat habosra keverjük 10 dkg cukorral meg a tojások sárgájával. Hozzáadjuk a tejfölt, a sütőporral és egy csipetnyi sóval elkevert lisztet. A masszához óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot, és összeállítjuk a tésztát.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, majd kettéosztjuk úgy, hogy az egyiket kicsit nagyobbra
hagyjuk.
A nagyobb tésztát kivajazott tűzálló tálba vagy tortaformába helyezzük úgy, hogy a tésztalap elérje a tál felső peremét. Zsemlemorzsával megszórjuk, és a sütőben rövid ideig elősütjük. Ezután kivesszük a sütőből, az almaszeleteket elrendezzük a tésztalapon, megszórjuk őrölt fahéjjal, mazsolával és 5 dkg cukorral, és rálocsoljuk a rumot.
A tészta másik felével befedjük, és a 180-190 fokos sütőben megsütjük. Mielőtt kivesszük, tűpróbával ellenőrizzük,
hogy kellőképpen átsült-e. Tortaként szeletelve, melegen tálaljuk.

kaloria 340 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.