Nyúlgerinc lencsével és sütőtökkel
Kétmaréknyi szabályos kockát vágunk a sütőtökből, félretesszük. A hagymát finomra vágjuk, kevés olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a többi sütőtököt feldarabolva, és kevés vízzel puhára pároljuk. Mikor elkészült, az összes folyadékot elpárologtatjuk róla, majd a vajjal simára turmixoljuk, sózzuk, szükség szerint kevés mézet adunk hozzá. A lencsét egy babérlevéllel megfőzzük. A nyúlgerincet lehártyázzuk, sózzuk, finomra vágott zsályával fűszerezzük, betekerjük a sonkába. Erős lángon körbepirítjuk, majd 10-12 percre 160 fokos sütőbe tesszük. A sütőtökkockákat olívaolajon megpirítjuk, sózzuk, végül egy evőkanálnyi mézet csurgatunk rá. Egy nagy tálra tesszük a baconos sült nyulat, mellette elrendezzük a háromféle köretet: a tökpüré tetejére szórjuk a mézes sütőtökkockákat, mellérakjuk a főtt lencsét.