- Megmossuk, majd papírtörlővel szárazra töröljük a nyúldarabokat. Sóval-borssal bedörzsöljük. Egy fedeles cserép sütőedényt zsírral kikenünk. Belerakjuk a befűszerezett húsokat, rádobáljuk a nagyobb darabokra vágott fokhagymát és vöröshagymát meg a szálasan meghagyott izsópot. Öntünk alá fél-egy deci vizet. Rátesszük az edény fedelét, és betoljuk a hideg sütőbe. Fokozatosan felmelegítjük a sütőt 170-180 fokra, és készre sütjük a húst. A fedelét levéve a végén rá is piríthatunk.
- Közben elkészítjük a köretet: kiszedjük a káposzta torzsáját, felcsíkozzuk a leveleket (a vastag ereket kivágjuk). A zsenge leveleket sós, szódabikarbónás vízben 1-2 percig forrázzuk. Leszűrjük, lecsöpögtetjük, majd átsütjük egy kis zsiradékon, közben sóval és borssal ízesítjük. Erre szedjük a roppanósra főzött tésztát.
TRÜKK
Az izsóp helyett használhatunk rozmaringot is, az is jól illik ehhez a pecsenyéhez.
TRÜKK
Készíthetjük úgy is a káposztát, hogy egyáltalán nem főzzük elő, hanem rögtön rádobjuk a felforrósított zsiradékra, és ott kevergetve, fűszerezve roppanósra sütjük.