Szalonnás töltött ponty

  1. A töltelékhez csíkokra vágjuk a kelkáposztát, és sós-szódabikarbónás vízben leforrázzuk. Felkockázzuk a bacont, a felét félretesszük, a másik felén átforgatjuk a lecsöpögetett káposztacsíkokat. Ízlés szerint sózzuk, őrölt köménnyel ízesítjük.
  2. Megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk a pontyot. Mindkét oldalát beirdaljuk, sózzuk, fokhagymával megkenjük. A belsejébe töltjük a szalonnás kelkáposztát, átemeljük egy sütőedénybe, megszórjuk a félretett baconnal, és 160 fokra előmelegített sütőben jó órán át sütjük. Valamilyen burgonyaköretet ajánlunk mellé.

Töltött ponty

Dorozsmai ponty

 

 

kaloria 560 CAL
ido 85 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.