Forrás: Pásztor Tünde

Szalonnás töltött ponty

A töltelékhez csíkokra vágjuk a kelkáposztát, és sós-szódabikarbónás vízben leforrázzuk. Felkockázzuk a bacont, a felét félretesszük, a másik felén átforgatjuk a lecsöpögtetett káposztacsíkokat. Ízlés szerint sózzuk, őrölt köménnyel ízesítjük.

Megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk a pontyot. Mindkét oldalát beirdaljuk, sózzuk, fokhagymával megkenjük. A belsejébe töltjük a szalonnás kelkáposztát, átemeljük egy sütőedénybe, megszórjuk a félretett baconnel, és 160 fokra előmelegített sütőben jó órán át sütjük. Valamilyen burgonyaköretet ajánlunk mellé.

Töltött ponty

Dorozsmai ponty

 

 

kaloria 560 CAL
ido 85 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink