Forrás: Pásztor Tünde

Dorozsmai ponty

Dorozsmai ponty

  1. A húsos szalonnát kockákra vágjuk, majd kipirítjuk. Megfonnyasztjuk rajta a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a darabolt gombát, erős tűzön kicsit lepirítjuk, azután megsózzuk. Megszórjuk fűszerpaprikával (ízlés szerint egy kis erőset is adhatunk hozzá), jól elkeverjük. Rátesszük az összevágott zöldpaprikát, pár percig azzal is rotyogtatjuk. A tejfölt elkeverjük egy evőkanálnyi liszttel, és behabarjuk vele a gombaragut. Kíméletesen kiforraljuk, végül a lehéjazott, darabolt paradicsomot
    is hozzáadjuk.
  2. A halfilét szeletekre vágjuk, beirdaljuk, sózzuk, kicsit pihentetjük, majd lisztbe forgatjuk. A pontyot a serpenyőben
    felforrósított olajon közepes tűzön szaftosra sütjük.
  3. Tálaláskor a főtt tésztát összekeverjük a gombás raguval meg a finomra vágott petrezselyemmel. Tányérokra osztjuk, és a tetejére ültetjük a halszeleteket.

Szalonnás töltött ponty

Parmezános-diós rántott ponty

kaloria 810 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.