Nyúlpecsenye
A húsdarabokat bedörzsöljük sóval, borssal és összetört fokhagymával. Beletesszük egy tepsibe, betakarjuk vékony szeletekre vágott szalonnával, majd öntünk alá 1 dl olajat meg 2-3 dl vizet, és alufólia alatt, 180-200 fokon
körülbelül 45 percig pároljuk. Ekkor levesszük róla a fóliát, és további 20-25 percig sütjük.
Krumplis-répás saláta
A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük. Lehűtjük, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A lila hagymát félkarikára szeleteljük, és besózzuk, hogy egy kicsit megtörjön. A megtisztított sárgarépát a krumplihoz
hasonlóan lereszeljük. A zöldségeket egy salátástálba rakjuk, ecettel, sóval és cukorral ízesítjük. Néhány órát hagyjuk állni, hogy jól összeérjenek az ízek. A nyúlpecsenye mellé köretnek kínáljuk.