Nyúlvetrece
A megtisztított, megmosott nyulat falatokra vágom. A nyúl
máját, szívét, tüdejét, azaz az aprólékját is felaprítom. Zsíron a félfőre vágott hagymával megrántom a húst és aprólékát, majd finomra vágott petrezselyem zöldjével
megszórom. Végül a nyúlaprólékot liszttel meghintem,
húslevessel vagy vízzel feleresztem. Tárkonyecettel kissé
megsavanyítom, apró tárkonylevelekkel felfőzöm, végül
tejfölt habarok hozzá.
Tálaláskor a nagy gombócot felszeletelem, köré rakom a vetrecét, és a levét ráöntve kínálom.
Gombóc
A gombóchoz a vajat habosra verem egy edényben.
A zsemléket tejbe áztatom, kicsavarom, majd az egészet
a tojással összedolgozom. Sóval, petrezselyem zöldjével
ízesítem. A masszát zsírral kikent konyharuhába kötöm,
és fővő sós vízben másfél órán át főzöm.