Forrás: Receptposta

Nyuszipecsenye Marci bácsi módra

ELŐKÉSZÍTÉS: 25 perc – SÜTÉS: 2 óra – A szalonnát és a fokhagymát kockára vágjuk, a nyúldarabokat megspékeljük, majd besózzuk. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret tormareszelőn lereszeljük, és összekeverjük egy kávéskanál őrölt borssal. Ízlés szerint sózzuk. Ez a művelet a tepsiben is történhet. Ráöntjük a tejfölt, a paradicsomlevet, összekeverjük, és ebbe a masszába rakjuk a húsokat úgy, hogy a darabokat a massza alá nyomkodjuk. A tetejére szórjuk a megmaradt szalonna- és fokhagymakockákat. Ha hígítani kell a masszát, tejet használhatunk. Alufóliával letakarjuk, sütőbe tesszük, és közepes hőn párolni kezdjük. Amikor a hús félig megpuhult, a fóliát levesszük, és a vajat egyenletesen a tetejére vagdossuk. Ismét visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg a teteje sötétbarna nem lesz. Ekkorra a hús is teljesen megpuhul, és a felesleges víz elpárolog. Krumplipüré, rizs, tészta – bármelyik egyszerű köret jól illik mellé.

kaloria 480 CAL
ido 145 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

8 személyre

Forrás: Receptposta

Ajánlataink