Olajbogyós báránysült paradicsomos burgonyával
A húst nagyobb darabokra vágjuk, besózzuk. Egy kisebb
sütőedénybe beletesszük a zsírt, a megtisztított, egészben
hagyott fokhagymagerezdet, öntünk alá egy kicsi vizet, és
fedő nélkül betoljuk a 160 fokos sütőbe. Egy-másfél órán
át sütjük, időnként megfordítjuk. Mielőtt majdnem kész lenne, melléöntjük az olajbogyót, és azzal pirítjuk készre.
A burgonyákat meghámozzuk, félcentis karikákra vágjuk,
sózzuk. Egy kisebb edényben összekeverjük a paradicsompürét az olívaolajjal meg a burgonyakarikákkal.
Sütőpapírral bélelt tepsire kirakunk néhány sort a mártásos
karikákból úgy, hogy félig fedjék egymást az egyes darabok. Körülbelül félóra alatt megsütjük.