Meghámozzuk az almát, negyedeljük. Kiszedjük a csutkát, a gyümölcshúst szeletekre vágjuk. Keverőtálba tesszük. A citrom héját lereszeljük, félretesszük a tésztához, a levét ráfacsarjuk az almára. Hozzákanalazzuk a limoncellót, meghintjük 1 evőkanál barna cukorral, és összekeverve hagyjuk állni, míg összeállítjuk a tésztát.
Egy másik tálban az egész tojásokat elektromos habverővel fehéredésig verjük a kristálycukorral.
Több adagban, folyamatos habverés közben hozzáadjuk a puha vajat. Eloszlatjuk benne a két deci tejet is. Egy harmadik tálban összeforgatjuk a lisztet, a sót, a sütőport és a reszelt citromhéjat, majd ezt a keveréket több részletben beledolgozzuk a tejes-tojásos alapba (végig elektromos habverővel dolgozunk).
Egy 22 cm átmérőjű kerek tortaformát kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel. Beleöntünk egy adag tésztát, a tetejét kirakjuk a szeletelt alma egy részével. Ezt ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Úgy gazdálkodunk, hogy a tetejére almaszeletek kerüljenek. A tetejére szórunk egy evőkanál barna cukrot.
160 fokra előmelegítjük a sütőt, beletoljuk a süteményt. 50-55 perc alatt megsütjük. Ha langyosra hűlt, szeletekre vágva kínáljuk.