Almás tejberizstorta

Megolvasztjuk a vajat. A kekszet nyújtófával finomra törjük, majd összekeverjük a vajjal. Egy 20 cm-es kapcsos tortaformát kikenünk olajjal, a kekszmasszát az aljára és az oldalára nyomkodjuk. 30 percre hűtőbe tesszük.

A vaníliaőrleményt a tejbe szórjuk, hozzáadjuk az 50 g cukrot és felforraljuk. Beletesszük a rizst, és alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés közben 30 perc alatt puhára főzzük. Hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.

A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a kihűlt tejberizsbe forgatjuk. Beleöntjük a keksszel bélelt tortaformába, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük.

Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, 2 cm-es kockákra vágjuk, majd az almalében feltesszük főni. Alacsony lángon puhára, de nem szétesőre fűzzük.

Az étkezési keményítőt 1-2 evőkanál vízben simára keverjük, és az almakompótot kissé besűrítjük vele.

A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd egy kanál cukorral karamellizáljuk.

A tejberizstortát kivesszük a formából, eloszlatjuk rajta az almakompótot, és megszórjuk a karamellizált mogyoróval.

Egyszerű almatorta

kaloria - CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink