A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, egy nagy serpenyőben két evőkanál zsíron mindkét oldalukat elősütjük. Kivesszük a húsokat.
A serpenyőben visszamaradt zsiradékba beletesszük a félfőre vágott vörös- és lila hagymát, és addig sütjük (pár perc), míg össze nem esnek. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, 2-3 percig pároljuk együtt. Felöntjük a vörösborral és az alaplével. Fűszerezzük oregánóval, kakukkfűvel, őrölt babérral. Visszarakjuk a bárányt, és kis-közepes lángon főzzük.
Ha már puha a hús, hozzáadjuk a paradicsomot és a felaprított paprikát, és addig főzzük, míg jó sűrű szaftot nem kapunk.
Megtisztítjuk a spárgát, sós-cukros vízben blansírozzuk. Leszűrjük, lecsöpögtetjük. Egy serpenyőben megbarnítjuk a vajat, rátesszük a spárgát, átforrósítjuk benne. Végül pár csepp citromlével ízesítjük még.
Sós-fokhagymás vízben puhára főzzük a meghámozott, felkockázott burgonyát. Leszűrjük, keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a felforrósított tejet, a vajat, a parmezánt, kis őrölt szerecsendióval és fehér borssal ízesítjük. Botmixerrel pürésítjük.
Konfitált bárány parmezános édesburgonya-pürével, fehérboros spárgával