Forrás: Pásztor Tünde

Olaszos lecsó: Kolbászos lecsórizottó

Az olívaolajon kifehérítjük a rizst, ráöntjük a fehérbort, kevergetve pároljuk. Ha felszívta, akkor merőkanalanként adagolunk hozzá forró vizet (vagy zöldségalaplevet), közben folyamatosan keverjük. Amikor már majdnem kész a rizs, hozzáadjuk a vékony félkarikákra vágott vöröshagymát és a hosszúkás darabokra szabott zöldpaprikát. Ha kell, továbbra is adunk hozzá forró folyadékot. A paradicsomok héját lehúzzuk, húsukat kockára vágjuk, a felkarikázott kolbásszal együtt ezt is belerakjuk. A legvégén rákanalazzuk a sűrített paradicsomot, összeforraljuk, közben sózzuk és elmorzsolt bazsalikomlevelekkel ízesítjük. Tálalásnál adhatunk mellé valamilyen sajtot.

kaloria 600 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink