Forrás: Receptposta

Oldalas burgonyás gombóccal és dinsztelt savanyú aprókáposztával

ELŐKÉSZÍTÉS: 45 perc – PÁROLÁS: 1 óra – Felvagdaljuk az oldalast, belerakjuk egy lábasba 20 dkg zsírral együtt. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Amíg fő, meghámozzuk a burgonyát, apróra vágjuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, és még tűzforrón burgonyanyomóval áttörjük. Ha kihűlt, összegyúrjuk annyi liszttel, amennyit felvesz. Átgyúrjuk, és úgy vagdaljuk fel, mintha nudlit csinálnánk, de a végén nem sodorjuk ki. Sós vízben kifőzzük. Összekeverjük az oldalas zsírjával. Hagyjuk állni félórát, hogy összeérjenek az ízek. Zsíron megdinszteljük a kicsit kimosott, átvágott káposztát.

kaloria 720 CAL
ido 105 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Receptposta
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.