Oldalas steakburgonyával és sült almával

Oldalas steakburgonyával és sült almával

Az oldalast a bordák között felszeleteljük, és a húst nagyon sűrűn beirdaljuk. Az olajból, a felszeletelt hagymából, az apróra vágott fokhagymából és a mustárból pácot készítünk. Sózzuk, borsozzuk, bőségesen megkenjük vele az oldalast, azután néhány órát pihentetjük a hűtőben. A húst ezután tepsibe tesszük, olajat és egy kevés vizet öntünk alá, majd fólia alatt megsütjük a 160-170 fokos sütőben. Amikor a hús megpuhult, levesszük a fóliát, és pirosra sütjük.
A krumplit és az almát meghámozzuk, cikkekre vágjuk. A krumplit sós vízben egy kicsit előfőzzük. Amikor a hús majdnem elkészült, az alma- és a krumplicikkeket mellé tesszük a tepsibe, végül sóval, borssal és rozmaringgal
fűszerezve az egészet készre sütjük.

kaloria 640 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink