Olívabogyós aszalt paradicsomos csirke
AZ ELŐKÉSZÍTÉS időigénye: 25 perc. SÜTÉS: 2 óra. – Sóval bedörzsöljük a megmosott, leszárított csirkét, kívül-belül. Beáztatjuk vízbe az összetépkedett zsemlét, majd kicsavarjuk, szétmorzsoljuk, tálba rakjuk. Hozzátesszük a feldarabolt olívabogyót, a nagyobb kockákra vágott aszalt paradicsomot, a két tojást, a finomra vágott zöldfűszereket, a zúzott fokhagymát. Sózzuk, durva borssal megszórjuk. Összekeverjük, majd habzsákba töltjük. Óvatosan fellazítjuk a csirke bőrét, betöltjük alá a tölteléket. Ha marad belőle, akkor azt a szárnyas hasüregébe rakjuk. Betesszük egy tepsibe, öntünk alá 1,5-2 dl vizet, alufóliával szorosan lezárjuk, és 175 fokos sütőbe rakjuk jó másfél órára. Ekkor kivesszük, leszedjük róla a takarást. Ha nem pirult volna meg ez idő alatt, akkor visszatesszük még a 200 fokra forrósított sütőbe, és szép pirosra sütjük.