Olívakrémes göngyölt pulyka rebarbaranyárssal
A pulykamellből tenyérnyi szeleteket vágtam. A lehető
legvékonyabbra kell szelni, különben a tekercs túl vastag lesz. A húst besóztam, aztán átkentem olajjal.
Közben a turmixgépben pépesre zúztam az olajbogyókat, a fokhagymát, a bazsalikomot két kanál balzsamecettel, egy kis sóval, borssal, három evőkanál
olívaolajjal, egy paradicsommal. Ezt a krémet kentem nem túl vékonyan a pulykaszeletekre. Fél centi széles csíkokra vágott kápiapaprika-szeletkéket fektettem
rájuk hosszában, majd feltekertem őket, és egy-egy hurkapálcával rögzítettem.
A rebarbaranyárshoz 3-4 centis darabokra vágtam a rebarbaraszárat, hasonló méretű kockákra és gerezdekre a paprikát, a citromot, a cukkinit meg a vöröshagymát. Egy tálban sót, borsot és fél citrom levét elkevertem 3 evőkanál olívaolajjal, ebbe forgattam bele a zöldségeket, majd sorban nyársra húztam őket.
Közepes parázson nagyjából félóra alatt, többször átforgatva sütöttem meg a hústekercseket. A sütés vége felé érdemes egyet kettévágni, hogy lássuk, a közepük is átpárolódott-e. (Azért nem szabad erős parázson sütni, mert a 3-4 centi vastag roládok átsütéséhez szükség van legalább félórára.) A zöldséges nyárs természetesen előbb elkészült, ezt egy fedeles jénai tálba tettem, hogy ne hűljön ki. Fehérbor
illik hozzá, s akinek kedve van, egy kis fokhagymás pirítóst is készíthet mellé.