Olívával töltött szűzpecsenye
A juhtúrót összedolgozzuk a rokfort sajttal, majd belekeverjük a finomra aprított petrezselymet meg a kisebb darabokra vágott olajbogyót. A szűzpecsenyét
hosszában elvágjuk, nyitott szeletet készítünk belőle. Széthajtjuk, és húsklopfolóval finoman megütögetjük.
A paprikát kicsumázzuk, kettévágjuk, és egy pillanatra forró vízbe mártjuk, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.
Ráfektetjük a húsra, a közepébe halmozzuk a túrós tölteléket, majd a hús két szélét ráhajtjuk. Kiolajozott alufóliába csomagoljuk, a végeit összetekerjük. Betesszük egy tepsibe, kevés vizet öntünk alá, és a 160 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 perc alatt megsütjük. Ha kész, kicsomagoljuk, és miután egy kicsit hűlt, felszeleteljük.
Köretnek mediterrán sült burgonya illik hozzá.