Öntött káposztás batyu

Orcziné Kecskés Éva receptje.

Készítünk egy sima mácsik tésztát: a lisztből, a tojásból, sóból és annyi hideg vízből, amennyit felvesz. Jól nyújtható legyen, ne ragacsos, inkább kemény. Letakarva pihentetjük egy fél órácskát. Az én mamám nemes egyszerűséggel vájdlingot borított rá.

Ezalatt elkészítjük a tölteléket, és aki ügyes, a tejfölös öntést is. A káposztát apróra reszeljük, olajon elkezdjük pirítani. Sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk, puhára pároljuk.

Az öntés egyszerű, két kis pohár tejfölt 2 evőkanál olajjal összekeverjük, enyhén sózzuk.

A tésztát vékonyra nyújtjuk, és tenyérnyi négyzetekre vágjuk. A közepére halmozunk a káposztából. A tetejét, alját felhajtjuk, hogy fedje egymást, a két oldalát feltekerjük (lehet borítékolni is). Tepsibe tesszük, lekenjük egy kevés zsiradékkal, és ropogósra sütjük. Hogy mennyi ideig, ez sütője válogatja. A kész tésztát egy mélyebb edénybe rakjuk, úgy, hogy réteges legyen. A rétegeket megkenjük tejföllel, a maradékot ráöntjük, és még körülbelül húsz percig sütjük. Lehet enni így sósan, de cukorral is.

Almával töltött palacsintabatyu

Dupla túrós batyu szederrel

Húsvéti sonkás batyu rukkolás burgonyaöntettel és padlizsánkrémmel

 

kaloria 300 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink