Ledaráljuk a májat és a csirkemellfilét. Beáztatjuk az összevágott zsemlét vízbe, majd jó alaposan kifacsarjuk, szétmorzsoljuk. Hozzáadjuk a húsfélékhez. Fűszerezzük a masszát majoránnával, sóval, borssal, majd hagyjuk állni vagy fél órát.
Egy fazékban teszünk fel vizet forrni. Meghámozzuk a vöröshagymát, egészben beledobjuk a vízbe, szórunk hozzá némi sót. A májas masszából jó nagy gombócokat formázunk (100 g egy darab nyersen). Ha felforrt a víz, óvatosan beleeresztjük a gombócokat. Ha ismét felforrt a víz, nagyon kicsire vesszük, hogy éppen csak gyöngyözzék, és így főzzük 20-25 percig. Néha fakanállal kicsit megmozdítjuk a gombócokat, nehogy leragadjanak a fazék aljára. Szűrőkanállal kiszedjük, a főzőlevet gondosan megőrizzük a leveshez.
Egy fazékban kevés zsiradékon megdinszteljük a meghámozott, kis kockára vágott zöldségeket. Ha már roppanósra puhultak, felöntjük a gombócok főzőlevével, és készre főzzük. Közben beledobjuk az apróra vágott zöld fűszereket is, szükség szerint sózzuk és borsozzuk.