Oroszkrémtorta

Apróra vágjuk az aszalt gyümölcsöket és beáztatjuk rumba. Megsütjük a piskótát: a cukor felével habot verünk a tojásfehérjékből. A cukor másik felét nagyon habosra keverjük a tojások sárgájával. Végül a kifehéredett sárgájákba több részletben beledolgozzuk a tojáshabot és a lisztet. Egy kb. 24 cm átmérőjű kerek tortaforma aljába sütőpapírt szabunk. Beleöntjük a piskótamasszát, és 180 fokos sütőben készre sütjük. Ha kész, kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a papírt, és hagyjuk kihűlni egy rácson.

Elkészítjük a krémet. Hideg vízbe áztatjuk a zselatint. Összekeverjük a tojások sárgáját a keményítővel, két deci tejszínnel. Hozzákeverünk 15 dkg porcukrot, egy csomag vaníliás cukrot, gőz felett sűrűre főzzük. Feloldjuk benne a kifacsart zselatinlapokat. Két deci tejszínből habot verünk, és ha kihűlt a sárga krém, beledolgozzuk, a leszűrt aszalt gyümölcsökkel együtt.

Három lapba vágjuk a kihűlt piskótát. Az alsó és a középső lapot jó vastagon megkenjük a krémmel. Betesszük a hűtőszekrénybe legalább egy órára. Tálalás előtt fejezzük csak be. Két és fél deci tejszínből habot verünk egy evőkanál porcukorral. Bekenjük vele a torta oldalát és a tetejét. Az oldalát pirított mandulalapokkal panírozzuk. A maradék tejszínt habzsákba töltjük, és rózsákat nyomunk a torta tetejére. Végül csipetnyi színes cukorkával meghintjük.

Málnás oroszkrémtorta

kaloria 290 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.