Külön-külön elkészítjük a keksztésztákat. Először a vajat és a porcukrot keverjük össze robotgéppel, alacsony fokozaton. Nem szabad nagyon habosítani, mert akkor nagyon fel fognak puffadni a kekszek sülés közben, és eldeformálódnak. Hozzáadjuk a tojássárgáját (a mogyorókrémesnél a mogyorókrémet is), simára keverjük. Külön edényben összekeverjük a lisztet, a keményítőt, a sót és a vaníliás cukrot (a kakaósnál a kakaóport is), hozzászitáljuk a tojásos alapokhoz, összedolgozzuk. A kész tésztákból cipókat formázunk, fóliába csomagoljuk, ellapítjuk, és egy órára betesszük a hűtőszekrénybe.
Két tepsit elkészítünk, terítünk rájuk sütőpapírt. A lehűlt tésztákat 5 grammos darabokra vágjuk, mindegyiket golyóvá formázzuk. Minden kekszhez összeteszünk 6 golyócskát, és kicsit megforgatva összenyomjuk. Az előkészített tepsikbe tesszük, kissé távolabb egymástól. 170 fokos sütőben körülbelül negyedóra alatt készre sütjük.