Őszi sütőtöksaláta
A sütőtököt megtisztítom a héjától, a magjait kiszedem, majd a húsát egyenletesen felkockázom. A kockák
nagysága ízléstől, szépérzékünktől függően kisebb-nagyobb lehet. A fehérborecet kétharmadát a vízzel, a
cukorral, a citromhéjjal és az egész fahéjjal együtt felforralom, majd a sütőtökkockákat hozzáöntöm, és lefedve kb. 15 percig párolom. A főzőléből – ügyelve, hogy ne törjenek – kiveszem az egész fahéjat, a citrom héját, majd a megpárolt tököt. (A levet nem öntöm ki, arra később szükségem lesz.) A zellert megtisztítom és finom, apró kockákra vágom, majd kb. 2-3 percig olívaolajon dinsztelem. Hozzáadom a maradék egyharmadnyi fehérborecetet, a párolt tök visszamaradt levét, forralok rajta egyet és sóval, borssal ízesítem. Végül a salátát megmosom, leveleire szedem, a hagymát és a piros almákat vékony, hosszanti cikkekre, a dióbelet
durvára darabolom. Mindezt ízlésesen elrendezem egy tányéron, és zelleres tökszósszal meglocsolva tálalom.