Őszibarackos parfé málnával
Az őszibarackot meghámozzuk, kimagozzuk, majd apró kockákra vágjuk a húsát. A tojássárgájából, a vaníliaaromából, a cukorból és a narancsléből (narancslikőrből) forró vízfürdő fölött fehér, habos krémet verünk. Levesszük az edényt a vízfürdőről, majd állandóan kevergetve kihűtjük a krémet.
Gyorsan belekeverjük a lekvárt, majd óvatosan, adagonként beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. Az őszibarackot, a lereszelt csokoládét és 10 dkg málnát beleforgatunk a tejszínes masszába, azután az egészet fóliával kibélelt szögletes (1,2 literes) formába öntjük. Elsimítjuk a tetejét, majd fóliával letakarva legalább 8 órán át mélyhűtőben tartjuk.
A formát néhány pillanatra forró vízbe mártjuk, majd tálra borítjuk a tartalmát. Csokoládépasztillákkal és málnaszemekkel díszítjük.