Őszibarackos rizsgombóc

Őszibarackos rizsgombóc

A rizst 2 dl hideg vízben addig főzzük, amíg az összes vizet magába szívja. Ekkor hozzáadjuk a tejet, a vajat, csipetnyi sót meg a vaníliás cukrot, és addig főzzük, amíg a tejet is felszívja. Lefedjük, és hagyjuk, hogy a saját gőzében teljesen megpuhuljon.
A barackbefőttet lecsepegtetjük, a gyümölcsöt kisebb darabokra vágjuk. 4 tojásfehérjéből kemény habot verünk, a tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük. A langyosra hűlt tejberizshez hozzáadjuk a cukros tojássárgáját meg a tojáshabot. A gyümölcsdarabok köré nedves kézzel gombócot formálunk a tejberizsből, majd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatva bő, forró olajban pirosra sütjük. Jól lecsöpögtetjük a felesleges olajat, és a gombócokat még forrón megszórjuk fahéjas porcukorral. Hidegen is, melegen is nagyon finom.

kaloria 580 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink