Forrás: Pásztor Tünde

Őzraguleves kelkáposztaroláddal

Őzraguleves kelkáposztaroláddal

A hagymát finomra vágjuk, azután olajon üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, azzal is átpirítjuk. Sóval, borssal, babérlevéllel, pár szem tört borókabogyóval, fokhagymával fűszerezzük, majd rátesszük a kockákra vágott húst, és a saját levében majdnem puhára pároljuk. (Ha szükséges, egy kevés vízzel pótolhatjuk az elfőtt folyadékot.) Ezután hozzáadjuk a felkockázott sárga- és fehérrépát, s együtt pároljuk tovább. 10-15 perc múlva felöntjük körülbelül 2 liter vízzel, utánízesítjük, és a levest készre főzzük.
A kelkáposztaleveleket sós-szódabikarbónás vízben
leforrázzuk. A levesben főtt zöldséget apróra vágjuk, vágott
petrezselyemmel összekeverjük, azután betekerjük a
káposztalevelekbe, és levesbetétnek tálaljuk.

kaloria 160 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink