Pacalos csülökpörkölt füstölt hússal

Felaprítjuk a füstölt szalonnát, és kiolvasztjuk a zsíron. Hozzátesszük a finomra vágott vöröshagymát, átlátszóra dinszteljük. Hozzátesszük az áttört fokhagymát, azzal is sütjük egy percig. Hozzárakjuk az apróra vágott paradicsomot és paprikát, addig sütjük, míg el nem fő a leve. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát.

Beletesszük a pacalt, átforgatjuk, felöntjük az alaplével, és elkezdjük főzni. Közben mehetnek bele a fűszerek: őrölt kömény, babér, majoránna, bors. Óvatosan sózzuk, mert megy majd még hozzá füstölt hús is, és az is sós.

Egy óra múlva adjuk hozzá a feldarabolt füstölt húst és csülköt, és kis lángon még 1,5-2 órát főzzük, hogy minden húsféle vajpuhára főjön benne. Főtt burgonya vagy friss kenyér, kovászos uborka jár mellé.

Újhagymás pacalragu burgonyával és savanyított retekkel

kaloria - CAL
ido 210 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink