Pácolt sertésmáj almával, buggyantott tojással

Pácolt sertésmáj almával, buggyantott tojással

Összekeverjük a páchoz a zúzott fokhagymát, a finomra metélt zsályaleveleket és petrezselyem zöldjét egy kevés olajjal, és a felszeletelt májat egy éjszakán át pácoljuk benne.
Másnap lecsepegtetjük. Kevés zsiradékon hirtelen
megsütjük, hogy a közepe kicsit rózsaszín maradjon. Az almákat megmossuk, héjastul felszeleteljük körülbelül
8 mm vastagra. Kicsi vajon mindkét oldalukat megpirítjuk. Ecetes vizet forralunk, egyesével beleütjük a tojásokat,
eligazgatjuk a széleket, és kicsit tovább főzzük a szokásosnál (3-4 percig), hogy a közepe ne folyjon, csak lágy legyen. Tálaláskor minden almakarikára teszünk egy-egy szelet májat, arra kerül a buggyantott tojás. Köretként burgonyapürét vagy petrezselymes burgonyát kínálunk mellé. Csak közvetlenül fogyasztás előtt sózzuk.

kaloria 300 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.