Forrás: Pásztor Tünde

Pácolt zöldségnyársak pirítóssal

Pácolt zöldségnyársak pirítóssal

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és vastagabb karikákra vágjuk. A karikákat váltakozva hurkapálcára
vagy sasliknyársra húzzuk, és egy hosszúkás edénybe helyezzük.
A páchoz az olívaolajat elkeverjük a finomra vágott fokhagymával, egykevés citromlével és reszelt citromhéjjal. Durvára őrölt színes borssal ízesítjük, majd az előkészített zöldségekre öntjük.
A nyársakat körülbelül félórát érleljük a pácban, azután kivesszük, és egy tepsiben vagy grillen pár perc alatt körben megpirítjuk. Úgy az igazi, ha nem puhul meg teljesen a zöldség, hanem egy kicsit roppanós marad. A zöldségnyársakat vajas pirítós kíséretében tálaljuk.

Pác

A hozzávalókat összekeverjük.

kaloria 150 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink