Padlizsán paradicsomos szardíniával töltve
A padlizsánt félbevágjuk, kivájjuk a húsát, felkockázzuk, és beletesszük egy serpenyőbe. (A kivájt padlizsánt besózzuk és félretesszük.) A padlizsánkockákat meglocsoljuk a szardínia olajával. Mellé rakjuk a nagyobb darabokra vágott hagymát, paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát. Együtt pirítjuk, azután hozzáadjuk a finomra vágott snidlinget meg a feldarabolt szardíniát. Csipetnyi sóval és pár csepp citromlével ízesítve az egészet összepároljuk. A padlizsánokat lecsöpögtetjük, megtöltjük a töltelékkel, tepsibe tesszük, majd a 150-160 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész, kivesszük a sütőből, és megszórjuk a reszelt sajttal. Ha ráolvadt, már tálalhatjuk is.