Padlizsánba tekert csiperkés vagdalt
A felkockázott lila hagymát az apróra vágott gombával együtt kevés forró olajon megfonnyasztjuk. Beletesszük az átnyomott fokhagymát meg a finomra aprított petrezselymet, majd az egészet a darált húshoz adjuk.
Hozzátesszük a vízbe áztatott és jól kicsavart zsemlét meg a tojásokat, megsózzuk, s a masszát jól összegyúrjuk.
Pogácsákat formázunk belőle, zsemlemorzsában megforgatjuk, azután bő, forró olajban kisütjük.
A padlizsánokat héjastól fél centis szeletekre vágjuk. Meghintjük sóval, és egy serpenyőben zsiradék nélkül
mindkét oldalukon megpirítjuk. Amikor elkészültek, beléjük göngyöljük a fasírtokat. Tálaláskor fokhagymás olívaolajjal meglocsolt salátát kínálhatunk hozzá.