Padlizsánkrém sült paprikával

Padlizsánkrém – köretnek kápiát

A padlizsánt egészben berakjuk a sütőbe, és 180-200 fokon addig sütjük – bő 30 percig -, amíg összeesik és a héja megreped. Óvatosan, még forrón meghámozzuk. Keverőtálba tesszük, és apróra vágott lilahagymát adunk hozzá, meg fokhagymát és citromlét ízlés szerint. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a majonézt, a tejfölt és az aprított petrezselyem zöldjét. Botmixerrel turmixoljuk, majd hidegre tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Pirítós kenyérrel, vegyes salátával és citromgerezdekkel tálaljuk. – KÖRETNEK KÁPIÁT. Grillrácson vagy sütőben való sütéshez a kápia paprika a legalkalmasabb, ami egyelőre újdonságnak számít a piacokon. Pedig nem új jövevény, a Balkánról került hozzánk, már nagyanyáink is ismerhették. A kápia húsa vastag és kemény, cukortartalma miatt sütve rendkívül ízletes. A paprikát palacsintasütőbe tesszük, és sűrűn forgatva addig sütjük, amíg megfeketedik a héja. Ekkor zacskóba rakjuk, ahol a meleg hatására szinte ledobja a héját, könnyebb lesz megtisztítani. A hámozott sült paprikákat kettévágjuk, és tetszés szerint feta sajttal, krémsajttal vagy túróval töltjük. Olívaolajos, ecetes, fokhagymás, sóval és borssal ízesített páclében tároljuk.

kaloria 80 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink