Padlizsánkrémleves sült paradicsommal

Pálffy Erika finom levesének sült alapanyagait a konyhai sütőben is elkészíthetjük, de az igazi, füstös aromáját a szabad tűzön kapja meg. Ha tehetjük, inkább ezt a megoldást válasszuk. Tökéletes előétel lehet egy nagy, baráti grillpartin.

Megolajozott grillrácsra rakjuk az egész padlizsánt, és többször is megforgatva feketére sütjük. Mellérakjuk a félbevágott paradicsomokat úgy, hogy a vágott felük nézzen felfelé. Sóval, borssal, pici barna cukorral, ízlés szerint oregánóval, bazsalikommal ízesítjük, megsütjük.

Közben egy fazékban megdinszteljük a felaprított hagymákat az olajon. Hozzáadjuk a felkockázott tököt és a meghámozott, feldarabolt padlizsánt. Pár perces pirítás után ráöntjük a húslevest, fűszerezzük babérlevéllel, csilivel, sóval, borssal. Ha már minden megpuhult, kiszedjük a babérlevelet, és a levest összeturmixoljuk. Ha szükséges, sózzuk.

Tányérokba merjük, a tetejére rakjuk a sült paradicsomokat. Pici tejföllel, petrezselyem zöldjével díszítjük.

TRÜKK

A padlizsánt és a paradicsomokat természetesen süthetjük sütőben is, nem csak grillen. Előtte vagy szurkáljuk meg, vagy vágjuk félbe a tojásgyümölcsöt, nehogy felrobbanjon a sütőtérben.

Nagyon sajtos paradicsomos padlizsán tepsiben

Pirított padlizsánszeletek zöld fűszeres mártással

 

kaloria 130 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink