Pálffy Erika finom levesének sült alapanyagait a konyhai sütőben is elkészíthetjük, de az igazi, füstös aromáját a szabad tűzön kapja meg. Ha tehetjük, inkább ezt a megoldást válasszuk. Tökéletes előétel lehet egy nagy, baráti grillpartin.
Megolajozott grillrácsra rakjuk az egész padlizsánt, és többször is megforgatva feketére sütjük. Mellérakjuk a félbevágott paradicsomokat úgy, hogy a vágott felük nézzen felfelé. Sóval, borssal, pici barna cukorral, ízlés szerint oregánóval, bazsalikommal ízesítjük, megsütjük.
Közben egy fazékban megdinszteljük a felaprított hagymákat az olajon. Hozzáadjuk a felkockázott tököt és a meghámozott, feldarabolt padlizsánt. Pár perces pirítás után ráöntjük a húslevest, fűszerezzük babérlevéllel, csilivel, sóval, borssal. Ha már minden megpuhult, kiszedjük a babérlevelet, és a levest összeturmixoljuk. Ha szükséges, sózzuk.
Tányérokba merjük, a tetejére rakjuk a sült paradicsomokat. Pici tejföllel, petrezselyem zöldjével díszítjük.
TRÜKK
A padlizsánt és a paradicsomokat természetesen süthetjük sütőben is, nem csak grillen. Előtte vagy szurkáljuk meg, vagy vágjuk félbe a tojásgyümölcsöt, nehogy felrobbanjon a sütőtérben.