Padlizsánkrémleves
Felkockázzuk a padlizsánt, rádobjuk a forró olajra, és üvegesre pároljuk. Rátesszük a zúzott fokhagymát, átpirítjuk, majd megszórjuk a liszttel, és felöntjük körülbelül egy liter vízzel. Sűrűn kevergetve felfőzzük, majd hozzáöntjük a tejszínt. Botmixerrel pürésítjük, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, összeforraljuk.
Erdei gombás ravioli
Elkészítjük a raviolit. Először a tölteléket állítjuk elő. Ehhez
finomra vágjuk a hagymát, majd az olajon megdinszteljük.
Rádobjuk a felaprított erdei gombát, petrezselyem zöldjét,
sózzuk, majd, még mielőtt sok levet engedne, levesszük a
tűzről. Hagyjuk teljesen kihűlni. Második lépésben tésztát
gyúrunk az egész tojásból, csipetnyi sóból, pici vízből és
10‑15 dkg lisztből. Kicsit pihentetjük, majd vékony téglalappá nyújtjuk. Az egyik felére kis kupacokban rátesszük a tölteléket, a másik felét ráhajtjuk, összenyomkodjuk, derelye vagy pizzavágóval 3 × 3 cm-es kockákra vágjuk. Lobogva forró, sós vízben kifőzzük. Külön tálban tálaljuk a leveshez.